Aku dan kehidupanku

Hari-hari yg agak sibuk telah bermula. Tahun ini, Kak Long sering dtg lebih awal ke sekolah sampaikan jiran tetangga semeja menegur, macamlah selama ini Kak Long dtg lewat. (Dlm setahun ada gak sekali dua punch card merah, almaklumlah daku manusia biasa)

“Azam baru?”

Kak Long cuma mengiyakan aja. Padahal bukan baru tahun ni je Kak Long dtg awal. Tapi mungkin juga tahun lepas tahun paling sedikit Kak Long di sekolah sepanjang perkhidmatan Kak Long kerana sebab-sebab yg tidak dapat dielakkan, maka kerinduan teman-teman sekerja Kak Long terutama jiran tetangga di corner lot masih belum terubat, maka kehadiran Kak Long seawal pagi agak ketara. Kak Long bukan saja2 nak terdatang pagi, tapi entah mengapa, pada tahun ini Kak Long rasa masa Kak Long agak berlebih-lebih walaupun tugasan yg Kak Long dpt lebih kurang atau mungkin lebih banyak daripada tahun sebelumnya. Ataupun mungkin sebab Kak Long dah tak perlu lagi melakukan ‘kerja2 sukarelawan’, mungkin….(Nantilah Kak Long kaji sendiri sebab musababnya)

Awal-awal tahun ni, kelas memang agak kurang tetapi kerja-kerja pengurusan dan persediaan lebih banyak perlu diberikan tumpuan. Kami sibuk dan buat-buat sibuk membuat persediaan utk acara merentas desa sehari dua ni. Semalam, ada 2 mesyuarat dan kami dah mendapat pelbagai tugas yang perlu dilaksanakan. Tak kisah sangat sebab semuanya seperti biasa. Insya Allah dapat dilaksanakan semuanya.

Hari ini cuaca agak mendung. Hati Kak Long pun mendung ke? Ina call, dan tanya kenapa Kak Long nampak lain macam hari ni. Eh, iya ke? Bertuah betul Kak Long kerana ada teman-teman yang ambil berat. Jadi, mengapa pulak Kak Long nak bermuram, hidup penuh keindahan dan keriangan dan teman-teman yang baik hati.

roses-for-you

Advertisements
By Kak Long Posted in 1

4 comments on “Aku dan kehidupanku

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s