Pulang bercuti

Hari ini pelajar pulang awal sikit. Dah tak sabar-sabar sangat mereka nak pulang maklumlah ada yang dah 3 minggu tak bertemu keluarga. Tentu rindu. Rindu pada masakan mak, rindu nak ‘bergaduh’ dengan adik beradik, rindu nak tidur lama sikit, rindu nak tengok TV sampai larut malam. Kak Long masa tinggal di asrama dulu pun sama aja macam mereka tu. Sebab tu Kak Long faham sangat dengan perasaan dia orang.

Kami ada jamuan sikit. Cuti 5 hari saja tapi okaylahh juga. Adik Kak Long ajak ke Kelantan tapi malas sangat nak mengulangi sejarah tahun lepas masa bercuti ke Bukit Merah Lake Town Resorts. Perjalanan pergi balik yang mengambil masa yang lama dalam kereta dah cukup membantutkan keinginan berkunjung lagi ke negeri Kelantan yang dah lama tak dikunjungi. Bapa dan adik2 Kak Long khabarnya akan berkonvoi 3 buah kereta sebab nak singgah dan menyusuri negeri Terengganu dan Pahang. Teruja juga nak ikut tapi teringat betapa tak seronoknya berada dalam kenderaan yang bergerak macam kura-kura kerana kesesakan jalan raya  seperti cuti CNY tahun lepas, Kak Long dengan rendah hatinya menolak pelawaan mereka.

Nak tengok baby yang jadi cover majalah. Comel kan?

Advertisements
By Kak Long Posted in 1

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s