Ayahandaku pulang

Ayahanda dan bonda pulang dari tanah suci. Kak Long dan adinda pergi jemput mereka di airport.

Ayahandaku pulang dari Mekah,
Ayahandaku bawakan air zam-zam,
Kurma dan kacang cerdik juga ada…. 
Ayahanda juga bawa pulang Rani.

Oh, siapa Rani tu? Rani ni special request daripada anak dia ni le. Kalau nak tahu, Rani ni bukanlah permaisuri atau gadis manis daripada tanah Arab tu. Tapi sebenarnya sejenis jus mangga pekat yang lazat (lazat oleh tekak Kak Long lah) dan menjadi minuman kegemaran semasa Kak Long di sana, zaman dolu-dolu. Rasa mangga yang pekat tu yang buat Kak Long teringat-ingat sampai sekarang. Rasanya ada ala-ala jus mangga kat Restoran Insaf kat Jalan TAR tu. Sebenarnya, saja je main-main kata kat ayah pasal si Rani tu, tapi tak sangka pulak ayah carikan juga walaupun katanya, dah hari akhir baru dia terjumpa si Rani ni. Terima kasih ayah. Sayanggggg…. ayah! Anak dia ni memang tak sedar diri. Asyik nak nyusahkan mak ayah dia je…maafkan anakanda, wahai ayahanda!

               Kita minum dulu…..!

image0575

Advertisements

5 comments on “Ayahandaku pulang

  1. Wah…bestnya ada buah tangan dari tanah suci.

    Tapi, kak tie tak nampak rani tu….Image kat bawah tu tak keluar pon…

    • Maaflah, ada kesilapan teknikal. Kak Long cuba upload semula. Semoga dpt menatap rani tu…
      Kujie, dpt tgk gambar ajelah…airnye..alahai, dah habis…tak sempat nak share…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s