Sekadar ucapan

birt

Semalam hari ulang tahun ayahanda yang dikasihi. Kak Long sempat menelefon ayahanda lewat pagi. Ingatkan orang terakhir yang memberikan ucap selamat, rupanya tahun ni jadi orang pertama. Adik-adik terlewat daripada selalu. Memang patutlah tu, anak sulung kena mendahului adik-adiknya. Memang pun hanya sekadar ucapan, tapi ucapan itu sebagai  tanda ingatan dan ingatan itu penting kan! 

Kami semua bercadang untuk pulang dan bersama-sama menjamu selera di satu tempat yang masih dirahsiakan…..!  Malam semalam, adinda Kak Long datang ke rumah untuk membincangkan rancangan tu, tetapi masih belum memberikan kata putus kerana terpaksa pula menanti persetujuan yang lain-lain. Sebenarnya bukanlah jamuan makan tu yang penting, tapi kesempatan untuk berkumpul seisi keluarga.

Dalam era yang serba pantas ini, dan menuntut banyak masa di tempat kerja dan hal-hal lain, memang agak sukar untuk selalu berkumpul beramai-ramai terutamanya untuk melengkapkan semua ahli keluarga bersama-sama. Bila masing-masing dah bekerja ni, nak jumpa sebulan sekali pun susah. Jadi, bila ada peluang begini, dapatlah kami berkumpul beramai-ramai. Dan kehadiran semua ahli keluarga itu sangat meriangkan….

Semoga rancangan kami menjadi kenyataan!

Sekali lagi… Selamat Ulang tahun Ayahanda.

Advertisements

2 comments on “Sekadar ucapan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s